Gezonde lever door water met citroen


Lauwwarm water met citroen. Het is een goede manier om je lever en lymfesysteem te reinigen. We zijn geneigd om ‘s morgens melk, thee of koffie te drinken. Maar waarom de dag niet beginnen met warm citroenwater? Water met citroen is een goede manier om de lever te reinigen en energie te krijgen.

Gezonde lever door water met citroen

Waarom de dag niet beginnen met warm citroenwater? Gewoon, een halve verse citroen op een glas water nemen. Misschien hou je niet van de smaak. Maar water met citroensap heeft veel gezondheidsvoordelen. Eén ervan is leverreiniging.

Al die voordelen zijn al eeuwen bekend. Citroenen zijn antibacterieel, antivireel, geven een boost aan het immuunsysteem. Daarbij ondersteunen gewichtsverlies. Mede omdat ze goede leverreinigers zijn. Citroenen bevatten ascorbinezuur, citroenzuur, magnesium, calcium, bioflavonoïden, pectine en limoneen. Water met citroen is dus een gezonde strategie die lekker goedkoop is.

Een glas lauwwarm water met citroen

Neem gezuiverd water en zorg dat dit lauwwarm is (niet heet). Voor goed citroenwater vermijd je ijskoud water. Omdat dit meer energie kost om te verwerken. Gebruik altijd verse citroenen, liefst biologisch. Pers een halve citroen uit per glas en drink dit water met citroen voordat je überhaupt iets anders doet.

Ondersteunt de immuunfunctie

Citroenen zijn rijk aan vitamine C en ondersteunen het immuunsysteem. Ze beschermen tegen infectie. Het ascorbinezuur in citroenen is ontsteking werend. Het verlicht ook astmaklachten en andere respiratoire klachten. De saponine in citroen heeft antibacteriële eigenschappen en houdt verkoudheid en griep weg. Ascorbinezuur zorgt ook voor de absorptie van ijzer. Drink water met citroen en je werkt op een eenvoudige manier aan je gezondheid.

Citroen alkaliseert bloed

Hoewel citroen zuur smaakt, zijn citroenen alkalisch voor het lichaam. Water met citroen alkaliseert je lichaam dus geweldig. Door ascorbine- en citroenzuur wordt de vrucht goed omgezet in het lichaam en wordt bloed gealkaliseerd.

Bevordert spijsvertering

Citroenen en citroenwater worden veelal gebruikt om de spijsvertering te bevorderen. Dit heeft te maken met de aanwezige citrus flavonolen. Die reinigen en stimuleren de lever. Verder helpt water met citroen bij de vorming van hydrochlorisch zuur. Wat weer belangrijk voor de vertering is. Ook vermindert citroen de kans op een maagzweer die veroorzaakt wordt door de helicobacter pylori bacterie. Werkt ook tegen boeren en winderigheid.

Begin elke ochtend met een glas warm citroenwater en je bevordert je spijsvertering. Niet kortstondig want het werkt de hele dag door. Water met citroen maakt dat je lichaam de hele dag door giffen afvoert. Het is een heerlijk idee om redelijk gereinigd te gaan slapen. waardoor je Je merkt dat je uitgeruster en frisser ontwaakt. Hoe simpel kan het soms zijn. Gewoon water met citroen spoelt ongewenste stoffen en giffen weg.

Schone gladde huid

Vitamine C en alle antioxidanten in citroen gaan de strijd aan met vrije radicalen. Schade door vrije radicalen wordt vooral veroorzaakt door blootstelling aan zon en giffen in het milieu. De radicalen zijn verantwoordelijk voor de meeste verouderingssymptomen. Water met citroen verbetert zelfs pigment- en levervlekken en kleine littekens. Omdat citroensap de lever reinigt, wordt het bloed gezuiverd van giffen. En dat heeft  zijn weerslag op de huid.

Wondheling

Het ascorbinezuur uit citroenen bevordert genezing van huid en weefsels, botten en kraakbeen. Dat maakt citroenwater prima middel om een goede gezondheid te houden en te herstellen van stress en blessure.

Hydrateert lymfesysteem

Warm water met citroensap ondersteunt het immuunsysteem door hydratatie. Tegelijkertijd vervangt het lichaamsvloeistoffen die verloren gingen. Door de hydratatie ben je moe, traag en is je immuunfunctie niet optimaal. Je merkt verstopping, mist energie en mentale helderheid en slapen was niet meer wat het ooit was.

Ondersteunend bij afvallen

Geen dure dieetkuur maar water met citroen. Citroenen bevatten pectine vezels, en deze gaan het hongergevoel tegen. Studies tonen dat je sneller gewicht verliest bij gebruik van alkalische voeding.

Meer weten?

Wil jij meer weten over dit of een ander onderwerp? Neem dan gerust contact met ons op.

 

Bailine Den Haag

Frederikstraat 943
2514LJ Den Haag

070 - 361 77 18
Mail Den Haag
 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 16:00 - 21:00
Woensdag 15:00 - 19:00
Donderdag 16:00 - 19:00
Vrijdag 08:30 - 14:00
Zaterdag 8:30 - 13:00