Wil jij ook van jouw cellulite af?


Eigenlijk hebben we er alles voor over. Elke vorm van behandeling, kuur, crème of zalf. Alles mag als de cellulite maar verdwijnt. Helaas helpen de meeste van de hiervoor genoemde behandelingen niets. Misschien wel op korte termijn, maar het komt vaak weer net zo snel terug.

Cellulite is een erg vervelende aandoening waar zowel vrouwen als mannen last van hebben. Maar wat is het nu eigenlijk?

Wat is cellulite?

Om cellulite weg te krijgen is het belangrijk om te weten wat cellulite nu exact is!

Cellulite komt voornamelijk voor bij vrouwen. Vooral na de pubertijd heeft 80% tot 90% van de vrouwen last van cellulite. De kans dat mannen hier last van krijgen is aanzienlijk kleiner. Niet veel mensen weten precies wat cellulite is, men kent het eigenlijk alleen maar van de putjes in de benen.

De term cellulite verwijst naar de kuiltjes van de huid op de heupen, dijen en billen. Deze verschijning komt veel vaker voor bij vrouwen dan bij mannen als gevolg van verschillen in de manier waarop vet, spier- en bindweefsel verdeeld zijn in de huid van mannen en vrouwen.

De knobbeligheid van cellulite wordt veroorzaakt door vetophopingen, wat het bindweefsel onder de huid verstoord. Dit leidt tot de karakteristieke veranderingen in het uiterlijk van de huid.

Cellulite is niet gerelateerd aan de aandoening die bekend staat als cellulitis, dat is een verspreiding van bacteriële infectie van de huid en de weefsels onder de huid.

Waardoor ontstaat cellulite?

Erfelijkheid, dikte van de huid, geslacht, leeftijd,  de hoeveelheid en de verdeling van het lichaamsvet  kunnen allemaal invloed uitoefenen op de mate waarin cellulite aanwezig of zichtbaar is.

Medicijnen die de hormoonhuishouding op de hobbel brengen kunnen ook vaak worden gezien als de boosdoener! Medicijnen als de anticonceptiepil en zware antidepressiva hebben grote invloed op de hormoonhuishouding.

"Cellulite betekent geen overgewicht"

Biochemisch gezien gedraagt cellulite zich niet anders dan ander vet en er is geen gevaar voor de gezondheid wanneer je last hebt van cellulite. Er is zelfs enig bewijs dat suggereert dat het zelfs een beschermende werking heeft tegen chronische ziekten zoals diabetes en hart- en vaatziekten. Helaas kan je zelfvertrouwen wel een flinke deuk oplopen door cellulite.

Waar komt cellulite het meest voor?

De meest voorkomende plaatsen waar cellulite zich het meest ontwikkelt zijn de dijen en billen. Dit komt vooral doordat deze gebieden gevoelig zijn voor vetophopingen. Daarnaast komt cellulite ook voor op andere plekken op het lichaam:

Buik: cellulite op de buik, met name in het onderste gedeelte, wordt vaak gekoppeld aan spijsverteringsstoornissen. Vaak blijkt ook dat veel vrouwen met buik-cellulite een prikkelbare darm, constipatie of leveraandoeningen hebben.

Nek: constante stress wordt als de waarschijnlijkste dader van een cellulite accumulatie of vet verhoging aasn de achterkant van de nek gezien. Langdurige stress kan zich manifesteren als spanning in de nek spieren, wat leidt tot slecht uitgelijnde wervels en ontstoken weefsel. Op hun beurt kunnen deze ontstekingen vochtretentie veroorzaken wat kan leiden tot vorming van cellulite

Bovenarm: cellulite in de bovenarm komt meestal voor bij oudere vrouwen en wordt meestal geassocieerd met cellulite op het been. Het wordt vermoedelijk veroorzaakt door verminderde veneuze systemen in de arm. Dit systeem zorgt voor een goede doorbloeding.

Voorzijde van de dij: cellulite die voorkomt op de voorzijde van de dijen verdient een speciale vermelding. Deze vorm van cellulite heeft meestal hardere stukken vet door te weinig beweging van de benen, in aanvulling met verminderde circulatie en een verhoogde vochtdrainage. Bovendien is deze vorm van cellulite is ook vaak gezien bij beide geslachten.

Wil jij ook van jouw cellulite af?

Wil jij ook van jouw cellulite af? Bailine beschikt over een computergestuurde elektrotraining. Hiermee trainen we in feite je lichaam op de juiste wijze en op de gewenste plaats. We stimuleren de bloedcirculatie, verhogen de activiteit van vetverminderende enzymen en verstevigen de slappe huid. Bailine elektrotraining passen we toe op de probleemgebieden van het lichaam zoals dijen en billen ter vermindering van de cellulite.

Basis voor altijd voor jouw lichaam?

De elektrotraningen zijn een uitstekende basis. We raden aan om je te laten adviseren bij het vinden van een voedingspatroon dat past bij jouw lichaam. Bailine kan je deze ondersteuning bieden met effectieve voedingsadviezen, praktische oefeningen en mentale training. Door een complete dienstverlening en de juiste professionele ondersteuning is het eenvoudig om jouw cellulite kwijt te raken – voorgoed!

Kom jij het een keer gratis proberen?

Bailine is meer dan figuurvorming. We geven je graag aanvullend advies en net dat extra steuntje in de rug. Wil jij ook doeltreffend jouw cellulite verminderen? Vraag dan nu de gratis Bailine proefbehandeling aan!

 

Bailine Den Haag

Frederikstraat 943
2514LJ Den Haag

070 - 361 77 18
Mail Den Haag
 

Openingstijden

Maandag Gesloten
Dinsdag 16:00 - 21:00
Woensdag 08:30 - 13:00
Donderdag 16:00 - 21:00
Vrijdag 08:00 - 14:00
Zaterdag 8:30 - 14:00