Spierstimulatie

Onze geautomatiseerde spier stimulerende elektrotrainingen zijn identiek aan een intensieve krachttraining in de sportschool. Doordat we alle spiergroepen tegelijkertijd kunnen trainen in 30 minuten zijn onze trainingen zelfs vergelijkbaar met zo’n 2 uur in de sportschool! Dit maakt het veel efficiënter dan conventionele krachttrainingen of andersoortige trainingssessies. Onze behandelingen bieden dan ook een ideale uitkomst voor iedereen, voor wie het bijvoorbeeld niet haalbaar is om 2-4 keer in de week in de sportschool te staan om welke reden dan ook (geen tijd, fysieke beperking).

De spierstimulator helpt je bij het opbouwen en onderhouden van een gezonde en soepele spiermassa. Spiermassa is essentieel voor een goed werkende stofwisseling en heeft de meest positieve invloed op je gehele metabolisch systeem. Door onze krachttrainingen heb je 24 uur lang een hoge verbranding, zelfs wanneer je de rest van de dag op kantoor zit. Hiernaast blijven nare blessures, hevige spierpijnen, uitgeput gevoel en verkorte spieren achterwege. Met de elektrotrainingen van Bailine train jij je lichaam op een gerichte en effectieve wijze, zonder dat je je in hoeft te spannen. Sterker nog,… je kunt heerlijk een half uurtje ontspannen!

Meer weten over onze spierstimulatie?

Dieper effect

EMS-training heeft ook een snel en diepgaand aanspannend effect op alle kernspiergroepen. Dat betekent dat je dezelfde versterking van laaggelegen spiervezels kunt bereiken die we normaal gesproken zouden associëren met Yoga of Pilates oefeningen waarbij spieren langdurig moeten worden aangespannen (bijv. planken).

Het opbouwen van kracht en uithoudingsvermogen:
Wanneer je in de sportschool traint (of andere soortgelijke oefeningen doet), zul je slechts tussen 40 - 70% van je krachtpotentieel gebruiken. EMS verbetert de manier waarop je spieren samenwerken en verhoogt de intensiteit van de spiersamentrekkingen, waardoor het lichaam tot 90% van zijn potentieel kan gebruiken - je bereikt dus meer, in een kortere tijd.

Het opbouwen van spieren (hypertrofie) en spierspanning:
De extra stimulatie die je spieren krijgen tijdens een EMS-training leidt tot een toename van de spiermassa. Na slechts een paar trainingssessies zul je meestal een toename van de omvang van borst-, arm- en beenspieren merken. Verschillende onderzoeken hebben ook aangetoond dat EMS bijzonder effectief is bij het versnellen van de spieropbouw na een operatie. (Let op: vraag altijd advies aan de behandelend arts of chirurg voordat je gaat trainen na een operatie). EMS-training bevordert de doorbloeding van de spieren, wat aanzienlijk kan helpen bij het losmaken van spierspanning en knopen.

Vetreductie:
EMS bevordert een hoog niveau van metabolische activiteit tijdens en gedurende vele uren na een trainingssessie. Hoe hoger je stofwisseling, hoe beter je lichaam vet zal verbranden en magere spiermassa zal opbouwen. Voor vrouwen is bewezen dat EMS-trainingen de grootte van veelvoorkomende probleemgebieden, zoals rond de taille, heupen en dijen, verminderen. Tegelijkertijd zal het de borst en armen verstevigen. Voor mannen vermindert EMS-training de tailleomvang, terwijl de arm-, borst-, rug- en beenspieren worden ontwikkeld.

Het verbeteren van de houding en het verminderen van rugpijn:
Een onbalans in de houdingsspieren in de rug, buik en bekkenbodem kan verschillende ongemakkelijke symptomen veroorzaken, waaronder rugpijn. Je kunt dit vooral merken wanneer je voor langere tijd aan een bureau zit. De EMS kan deze moeilijk te bereiken spiergroepen gericht trainen, wat vaak leidt tot een merkbare vermindering van de symptomen en een verbetering van de algehele houding en flexibiliteit.

Vermindering van de belasting van de gewrichten en het spier- en skeletstelsel:
De EMS-trainingsintensiteit is niet het gevolg van zware belasting, maar van elektrische stimulatie. Dit is veel gemakkelijker voor de gewrichten en het bewegingsapparaat. Tijdens de EMS-training wordt de trainingsintensiteit gegenereerd door elektrische stimulatie. Dit stelt de gebruiker in staat om te genieten van effectieve trainingssessies zonder extra belasting van de gewrichten, in tegenstelling tot bij het trainen met gewichten of halters.

Verbetering van de sportprestaties:
In veel takken van sport heeft kracht een grote invloed op de prestaties. EMS-training maximaliseert de capaciteit en kracht van de spieren en corrigeert houdingsproblemen die de prestaties kunnen belemmeren. Het is een effectieve en efficiënte trainingsmethode om naast conventionele sporten zoals wielrennen, atletiek, voetbal en zwemmen te beoefenen.

Het corrigeren van spierdisbalansen:
EMS is ontworpen om het selectief richten op bepaalde spiergroepen mogelijk te maken. Dit is vooral belangrijk voor het corrigeren van spiertekorten. Het langdurig zitten aan een bureau leidt bijvoorbeeld tot een verkorting van de borstspieren en een gelijktijdige verzwakking van de schouder- en rugspieren.

Wacht niet langer en ervaar het zelf!

Bailine Den Haag

Xaverystraat 47
2562NHDen Haag

06 - 38 92 31 34
Mail Den Haag
 

Openingstijden (op afspraaK)

Maandag Gesloten
Dinsdag 16:00 - 19:00
Woensdag 16:00 - 18:45
Donderdag 16:00 - 19:00
Vrijdag 08:30 - 13:00
Zaterdag 8:30 - 14:00